דעה: הסחבת של משרד התקשורת |
 |
|
 |
| הולכת על MVNO? מירס |
|
|
דחיית מכרז ה-WiMAX לסוף השנה לא מפתיעה איש, גם לא את החברות אשר מחכות לו. וגם: למרות הרשיון המגביל, בונים במירס על MVNO
מאת: גל בקר
פורסם: 22/1/2009
אתמול פורסם, כי על פי תכנית העבודה של משרד התקשורת לשנת 2009, נדחה מכרז ה-WiMAX, ויתקיים רק בחודש ספטמבר. הדחייה הנוספת בתאריך המכרז, ואופן הפעולה הבירוקרטי המאפיין את משרד התקשורת, ממשיכים לתסכל את החברות הממתינות לו.
משרד התקשורת ממשיך את מסורת הסחבת שהוא מתווה מזה זמן-מה, כשחברות תקשורת ממתינות למעלה משנה כדי להגיש את הצעתן לבניית תשתית WiMAX. לבינתיים, עליהן להתאזר בסבלנות, כשהניסויים בטכנולוגיה החדשה ממשיכים להערך במרכזים עירוניים.
כאמור, אין זו הפעם הראשונה בה הודיע משרד התקשורת על דחיית המכרז. כמעט שנה עברה מאז פרסום מסקנות ועדת גרונאו, ועדיין מתעכב המשרד, והשר אריאל אטיאס שבראשו, מליישם אותן בפועל. גרירת הרגליים הזו ממשיכה במקביל למגמה המתפתחת בשוק התקשורת האלחוטית בעולם, על-פיה ניתנת קדימות לטכנולוגיית LTE על-פני WiMAX. כאמור, בחודש שעבר מסר נציג משרד התקשורת לקומיון כי "המשרד מקדם את WiMAX כטכנולוגיה חלופית ומקבילה ל-LTE". באופן רשמי, נדמה ש-WiMAX מקבלת את מלוא התמיכה של משרד התקשורת, אשר רואה בה טכנולוגיה יציבה, אשר ניתן יהיה ליישם אותה כאפיק תקשורת מרכזי בעתיד.
בעבר, ביקשו החברות המעוניינות במכרז כמה וכמה פעמים לקבוע תאריך בזמן הקרוב כמועד למכרז. חברה אחת שכזו היא מירס, שנחשבת לאחת החברות המובילות שתשתתפנה במכרז. לאחר שראתה שבקשותיה נופלות על אזניים ערלות, החליטה מירס להפסיק ללחוץ על הגורמים המעורבים, ולהמשיך בניסויי ה-WiMAX כרגיל, בהמתנה למכרז. גישה זו נדמית כמאפיינת גם את שאר החברות המחכות למכרז, ולכן ההודעה על דחייתו לספטמבר לא התקבלה בהפתעה גדולה. יש לשער שגם הבחירות הקרבות השפיעו על ההחלטה לדחות את מועד המכרז, כדי שלא ייווצר מצב בו שר תקשורת חדש מתמודד עם החלטה ארכות-טווח שקיבל קודמו בתפקיד.
פלח שוק אחר שכן מרגש את מירס, ואשר זוכה להתייחסות בהחלטות משרד התקשורת, הוא תחום ה-MVNO. ממירס נמסר ל"קומיון" כי "מירס מביעה עניין רב בתחום החכרת תשתית למפעילות תקשורת, הן כמי שתספק מקטעי תשתית לאחרים, והן כמי שתבקש להתחבר לתשתית של מפעילים אחרים". נזכיר רק, כי על פי טיוטת רשיון ה-MVNO שפרסם משרד התקשורת לפני שבועיים, נאסר על חברות הסלולר, ובהן מירס, להגיש בקשה לרשיון MVNO, ויהיה מעניין לראות כיצד תתמודד מירס עם המגבלה.
|
|
|
|
|
 |
נושא |
כינוי |
תאריך ושעה |
 |
| 2. |
שנה באה, שנה יוצאת
|
מאוכזב
|
22/01/2009 10:47:18 |
|
|
ומה נשתנה? הרבה תקווה הביא שר התקשורת, אבל מעט מעשים.
|
| 1. |
מירס בבעיה
|
הרבה מאחור
|
22/01/2009 10:26:06 |
|
|
מי ששם את מבטחו ותולה את כל האסטרטגיה שלו על החלטות של משרד התקשורת נמצא בבעיה קשה. כדאי למירס לחשוב על פתרונות אחרים, כי אם הם יחכו לרישיונות הם יימצאו את עצמם גם ב 2010 עם 4% נתח שוק.
|
|
|
|
|
|